Wiem ze to wchodzenie z obcym sprzetem na forum Synkow jest wydawaniem wyroku smierci, ale licze na troszke obiektywnosci
A co sadzicie o czyms takim w wersji 4 TB? Tylko tam wlasnie nie wiem czy jak sie kupuje to przychodzi z 4 dyskami 1tb na kazdym slocie, czy z dwoma 2tb i wtedy dwa sloty zostaja wolne na kolejne 4 TB, ale to juz jest do sprawdzenia. Tylko wlasnie pytanie jak sie ma ten sprzet w porownaniu do Synology, bo o ile Synology specializuje sie w NASach to WD jest potentatem na rynku dyskow, a NAS to jego pierwszy jest:
http://store.westerndigital.com/store/w ... d.13092900
A juz odskakujac od tego czy i jaka jest jeszcze porownywalna jakosciowa firma z Synology no i jakis konkretny model aby nie kosztowal (bez dyskow) wiecej jak 1000-1200 zl za czysty, pusty sprzet i pomiescil cztery 2TB dyski?
Bo wlasnie chodzi mi o to zeby za 2-3 lata nie zostac z zapelnionymi dyskami i brakiem mozliwosci jakiejkolwiek rozbudowy? Czy kupic narazie Synka 210, a ewentualnie jak go zapcham to wtedy pomyslec o czyms wiekszym, bo przeciez teraz wszystko tanieje doslownie w oczach? I czy jesli potem bede przekladal te dyski to przy instalacji ich do nowego urzadzenia bede musial je sformatowac i stracic dane?
I jeszcze maly offtop, jezeli m82 bys zagladal do tego tematu:
Czyli mam rozumiec ze polecasz ten telewizor i kupilbys drugi raz tak? I zeby juz nie byl taki totalny off, to powiedz mi jak rozwiazujesz ten problem z napisami, scalasz je w jakims programie czy znalazles na to sposob, to apropo ich trzymania na serwerze.
Wielki dzieki za pomoc.

Nowości