przez szlapton » 12 paź 2011, o 11:22
Zainstalowałem w DS211+ DSM 3.2 na starym HD (wyjętym z DS110j) z moimi danymi. Mam pełny dostęp do DSM na DS211+ przez przeglądarkę (i pewnie nie tylko) ale DS211+ nie widzi wolumenu, który był na starym HD, gdy ten jeszcze pracował w DS110j. Utworzenie nowego wolumenu oznacza stratę danych. Najchętniej bym teraz jakoś wykorzystał fakt, że mam nowy HD (identyczny jak stary) i starego poczciwego DS110j. Myślałem nad postawieniem tam nowego DSM 3.2 (tożsamego z tym, który już jest w DS211+), utworzenie tam wolumenu na nowym HD z głównymi katalogami (public, audio, video, web, photo), jakie są na partycji z danymi na starym HD, backup ustawień na DS110j i ich import do DS211+. Teoria mówi, że nawet jeśli ten backup zawiera informacje o dalszej strukturze w tych katalogach, to DS211+ nie zacznie kasować plików i danych, o których nie będzie wiedział na podstawie tego backupu... Inne rozwiązanie to podpięciu obu HD do komputera przez SATA, odpalenie na kompie linuksa, backup danych na nowy HD, utworzenie wolumenu na starym HD w DS211+ i przegranie tam danych z nowego HD. Danych łącznie jest ok 1GB.