Przemuss napisał(a):Zmień volumen na tym pojedynczym dysku co masz DS1511+ na wolumen pojedynczy. Dysk może nie być zainicjowany od razu (miałem taki przypadek). Spróbuj zrestartować synka.
jak moge to zrobic ?

Przemuss napisał(a):Dysk może nie być zainicjowany od razu (miałem taki przypadek). Spróbuj zrestartować synka.
dziękuje to zadziałało, po restarcie Synka, wolumen został dodany.
a istnieje możliwość aby synek nie musiał byc restartowany za każdym razem jak wymieniam dyski ? bo tak chyba jest że "w locie" powinno sie to wszystko dziać ?
Przemuss napisał(a):Generalnie wydajność obu tych synków jest bardzo zbliżona. Nowy synek jedynie ma większą wydajność po sieci. Pozostałe parametry ma te same.
Nowy ma o 1 port więcej na podłącze modułu rozszerzającego DX510.
Nie jestem do końca przekonany czy kupując w sumie drugie takie samo urządzenie coś zyskasz... no może poza wydajności po sieci. (chyba że stary synek szwankuje).
DS1010+ przy pracy gdzie odczytywało i zapisywało na nim kolo 5 osob na raz [After Effect = kila tys połączen w zaleznosci od złożenia sceny] synek DS1010+ wywalał sie, teraz chce wlasnie podzielić ze nowy synek bedzie do Afterka a stary synek do backupów i serwerowni [liczenie symulacji wieksze pliki itp, ale mniejsza używalność przez userów] często mam tak że 1 plik waży 80 mb a musze odpalić 25 takich plików w ciagu sekundy [25fps] wiec LAN standardowy mi juz nie wyrobi, bede cos kombinował jeszcze low budget na swiatlowody jeszcze mnie nie stać