Odczytywanie stanu serwera [tego co aktualnie robi]

Dyskusja o oprogramowaniu w wersji oficjalnej i beta.

Odczytywanie stanu serwera [tego co aktualnie robi]

Postprzez BWaliszewski » 4 maja 2011, o 14:11

Witam serdecznie,

Problem jest następujący. Wczoraj rozpocząłem przenoszenie danych z woluminu 1 na wolumin 2 [współdzielony katalog VIDEO]. Jest tego ok. 850GB. Stan operacji był widoczny w procentach w jednym z otwartych okienek. Po zamknięciu komputera na noc i otwarciu go dzisiaj rano [i po zalogowaniu się do Synology], nigdzie już nie widzę stanu postępu operacji. Na moje całość powinna trwać ok. 30 godzin [troszkę mnie to dziwi - ale zawsze tak długo to trwało - sam nie wiem czy to dobry czas dla DS209j]. Serwer na czas przenoszenia katalogu z dysku na inny - zablokował ten katalog, tak dla uPnP jak i dla ogólnego dostępu. Z tego też powodu chcę dokładnie wiedzieć na jakim etapie jest powyższa operacja. Tu rodzi się pytanie - jak to sprawdzić? Czy jest taka możliwość?

Przy operacjach kopiowania/przenoszenia plików/katalogów - po zamknięciu i ponownym uruchomieniu przeglądarki - stan widoczny jest w prawym górnym narożniku [stan wszystkich wykonywanych operacji - w takim dymku]. W tym jednym przypadku tak nie jest.

Jakieś sugestie?

Pozdrawiam
[Nie wiedziałem w jakim temacie umieścić mój problem - więc wybaczcie jeśli niewłaściwie to zrobiłem]
BWaliszewski
Amator

Synology: DS209j; RS810+
Firmware: 3.2-1955
Dyski: 2, 4xWD30EURS
Pochodzenie: Poznań
Internet: ~20MB
System Operacyjny: Windows'7 64
Router/Switch: Linksys WRT350N

Re: Odczytywanie stanu serwera [tego co aktualnie robi]

Postprzez redi » 4 maja 2011, o 22:20

Z boku u góry po prawej stronie po zalogowaniu do DSM masz co taką ikoną w trakcie przetwarzania. Inny sposob to zaloguj sie putty i wpisz top a bedziesz miał co Synek robi aktualnie. Inna sprawa to może juz przesyłanie się skończyło po prostu.
redi
Stały Bywalec

Medale: 1
Syn (1)
Synology: DS109
Firmware: DSM 4.0-2166
Dyski: WD 1 TB, Seagate 2TB
Pochodzenie: Białystok
Internet: 22-44/1,5 Mbit
System Operacyjny: Win7
Router/Switch: WRT310N

Powrót do Firmware (Dyskusja)