Witam serdecznie,
Problem jest następujący. Wczoraj rozpocząłem przenoszenie danych z woluminu 1 na wolumin 2 [współdzielony katalog VIDEO]. Jest tego ok. 850GB. Stan operacji był widoczny w procentach w jednym z otwartych okienek. Po zamknięciu komputera na noc i otwarciu go dzisiaj rano [i po zalogowaniu się do Synology], nigdzie już nie widzę stanu postępu operacji. Na moje całość powinna trwać ok. 30 godzin [troszkę mnie to dziwi - ale zawsze tak długo to trwało - sam nie wiem czy to dobry czas dla DS209j]. Serwer na czas przenoszenia katalogu z dysku na inny - zablokował ten katalog, tak dla uPnP jak i dla ogólnego dostępu. Z tego też powodu chcę dokładnie wiedzieć na jakim etapie jest powyższa operacja. Tu rodzi się pytanie - jak to sprawdzić? Czy jest taka możliwość?
Przy operacjach kopiowania/przenoszenia plików/katalogów - po zamknięciu i ponownym uruchomieniu przeglądarki - stan widoczny jest w prawym górnym narożniku [stan wszystkich wykonywanych operacji - w takim dymku]. W tym jednym przypadku tak nie jest.
Jakieś sugestie?
Pozdrawiam
[Nie wiedziałem w jakim temacie umieścić mój problem - więc wybaczcie jeśli niewłaściwie to zrobiłem]

Nowości