Nie działają porty USB

Tworzenie wątków jest zablokowane - należy używać formularza "Zadaj pytanie".
Regulamin działu
Tworzenie wątków jest zablokowane - należy używać formularza "Zadaj pytanie".

Nie działają porty USB

Postprzez patrixmatrix » 4 kwi 2011, o 17:52

Serwer

Numer seryjny: A6G8N00478
Model: DS110j
Firmware: inne 3.1-1650
Z jakich usług korzystasz:

bezpośrednioISP:netia

Inne

Używam: do celów prywatnych
Model dysku: WD20EARS-00S8B1
System operacyjny: Windows

Nie działają porty USB

W urządzeniu przestały działać porty USB. Do kopiowania plików na stację, używałem kieszeni przenośnej lub pendriva. Podłączałem dysk, naciskałem USBcopy i wszystko się ślicznie kopiowało. Kilka dni temu zauważyłem że kontrolka USBcopy nie zaświeciła się, odłączyłem kieszeń i podłączyłem pendrive taki sam efekt czyli brak sygnalizacji USBcopy. Tylnie porty usb tez nie działają. Dodam, że nie było zwarcia, nic nie zaiskrzyło czy też zadymiło, po prostu z dnia na dzień przestały działać USB. Zmieniłem już dysk, przeinstalowałem stację, zmieniłem firmware na najnowszy, niestety porty nie działają. Na forum miał już ktoś taki problem, ale nie ma żadnej odpowiedzi jak to zostało rozwiązane. Czy jedynym ratunkiem jest wysyłka do serwisu? Jakieś sugestie?
patrixmatrix

Re: Nie działają porty USB

Postprzez WrocArt » 21 wrz 2011, o 13:06

Mam identyczny problem - z dnia na dzień zniknęły ikony drukarki i dysku zewnętrznego w "Urządzeniach zewnętrznych" w panelu sterowania. Napisałem do Synology Technical Suppor ale odpowiedź jest dość dziwna - ponoć znają problem i ich programiści pracują nad jego rozwiązaniem. Sugerują w tej sytuacji sprawdzać aktualizacje na stronie Synology. Tym czasem wgrałem najnowszą aktualizację i dalej to samo. Przywrócenie ustawień fabrycznych też przerobiłem. Poza tym skoro serwer widział i drukarkę i dysk zewnętrzny to raczej nie jest kwestia oprogramowani.

A może już problem został rozwiązany przez autora wątku ? Bardzo proszę o kontakt wrocart@wrocart.pl
WrocArt
Początkujący

Synology: 110j
Firmware: DSM 3.2-1922
Dyski: WD20EARS 2TB
Pochodzenie: Wrocław
Internet: 6 Mb
System Operacyjny: XP prof.
Router/Switch: Linksys

Postprzez patrixmatrix » 21 wrz 2011, o 17:15

Witam, pomimo moich usilnych prób naprawy portów USB, jedynym słusznym rozwiązaniem okazało się odesłanie sprzętu do dystrybutora. Po jakimś czasie kieszeń wróciła z wymienioną płytą główną.
patrixmatrix

Postprzez unr3al2 » 26 wrz 2011, o 08:32

Mnie czeka to samo ( odesłanie do dystrybutora) ale muszę znaleźć fakturę.
Pozdrawiam,
Unr3al2
Obrazek
unr3al2
Stały Bywalec

Medale: 1
Zasługi (1)
Synology: DS710+,DS110J
Firmware: DSM 4.0-2219
Dyski: 2G RAM +1,5T w 710+
Pochodzenie: Warszawa
Internet: 5mb/1mb