Z serwera Synology na DS209+II jestem w stanie odtwarzać tylko zdjęcia i filmy \"rodzinne\" nagrane w mpg (mp3 Panasonic \"programowo” nie odtwarza), przy innych filmach avi, divix, vmv wyskakuje napis \"plik nie ...
Witam, tak jak w temacie. Umie może ktoś zrobić tak aby drukarka będąca na synku i działająca (sprawdzona na WixXP i WinVista) działała również z UBUNTU?
mój serwer Synology służy mi głównie do pobierania plików z Rapidshare, niestety pliki pobierane przez serwer Synology idą znacznie wolniej niż pozwala na to łącze. Gdy pobieram pliki korzystając z Flashgeta na komputer w sieci uzyskuje maksymalna przepustowość ...
problem z eksploracją Synology w otoczeniu sieciowym
Synek DS210j podpięty jest do routera WiFi. Po uruchomieniu serwera ustawiłem mu statyczne IP spoza zakresu DHCP oferowanego przez ruter WiFi. W zakładce Dostępność plików>Win/Mac OS zahaczyłem opcję \"Włącz obsługę pliku Windows\", mogłem wtedy ustawić nazwę grupy taką samą, jak na ...
Mam DS-109 podłączone do routera D-Link 2740B. Wszystko to na łączu Neostrady 1Mbit. Chcę uzyskać dostęp do Filestation, Management itd. poprzez Internet. Przekierowałem port 5000 i 5001 na routerze. Używam DynDNS, ale nie wpisuje jego ustawień w Synka tylko w router - ma takową opcję. Jednakże ...
Witam DS109j podłączone do Ps3, problem z tym, że PS3 widzi serwer, katalogi, ale wszystkie filmy to NIEOBSŁUGIWANE DANE, są to normalne filmy, dodam, że z innych serwerów pliki widoczne są bez problemu - o co może chodzić? Z góry dzięki za info...
mam serwer zyxela nsa210 z kartą sieciową 1000 Mb/s router i dwa komputer tez są wyposazone w karty sieciowe 1000 Mb/s jak przesyłam dane pomiedzy kompami to mam prędkość około 50-60 MB/s a jak przesyłam dane pomiedzy kompem a serwerem plików to prędkośc jest tylko 12 MB/s co trzeba zrobic zeby serewer szybciej przesyłal dane ?