Teraz jest 22 maja 2012, o 15:28

Nowości Nowości dla Przed zakupem systemu Synology

Mapa strony Przed zakupem systemu Synology » Dział : Przed zakupem systemu Synology

Jak jest naprawdę z wydajnością?

Witam,
Ostatnio przeglądałem recenzję produktów Synology na stronie CDRInfo:

http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/nas/sy ... rona20.php

porównując ją do opisów na stronie producenta:

http://www.synology.com/plk/products/DS209+II/perf.php

W oczy rzuca się duża rozbieżność jeśli chodzi o szybkość transferu. W przypadku CDRinfo średnia szybkość SMB przy MTU2000 to

download: 48MB/s
upload: 30MB/s

Na stronie Synology przy MTU9000:
download: 88MB/s
upload: 58MB/s

Z innych wątków na forum wynika, że rzeczywisty wzrost wydajności ...
Czytaj więcej : Jak jest naprawdę z wydajnością? | Wyświetlone : 218 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

Pomiar wydajności dysków

Witam,

Czy ktoś mierzył wydajność dysków za pomocą programu hdparm? Interesują mnie zwłaszcza wyniki na połączeniach ISCSI, zwłaszcza wewnątrz maszyn wirtualnych VMware.
Czytaj więcej : Pomiar wydajności dysków | Wyświetlone : 99 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

Prawa dostępu użytkowników w sieci. Prawa dostępu użytkowników w sieci.

Mam pytanie odnośnie zarządzaniem prawami dostępu różnych użytkowników do utworzonych katalogów w serwerze ds209+

Próbuję utworzyć foldery na serwerze z przypisanymi prawami użytkowników do nich i to chyba mi sie udaje zrobić, problem jest moja niewiedza :idea: , jak przypisać te uprawnienia do użytkowników występujących w sieci lokalnej. Oczywiście jest to kilka komputerów podpiętych w sieć lokalną z systemem windows XP oraz mapowanym dyskiem serwera ds209+.

Jak ...
Czytaj więcej : Prawa dostępu użytkowników w sieci. | Wyświetlone : 289 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

DS-209+II a klient z Widnows 98 DS-209+II a klient z Widnows 98

Jestem zainteresowany zakupem serwera Synology DS-209+II. W firmowej sieci mam 10 komputerów (1 z systemem Vista, 4 XP, 2 W'2000, 3 z W'98) oraz sieciowy ploter i sieciową drukarkę. Obsługuje to linuksowy serwer pracujący w trybie tekstowym zainstalowany na starym komputerze z procesorem Intel Pentium 266 MHz (dysk 300 GB). Został on skonfigurowany zupełnie przez kogoś innego, z kim nie mam już kontaktu, a ja nie znam się na Linuksie. Chciałbym przesiąść się na coś ...
Czytaj więcej : DS-209+II a klient z Widnows 98 | Wyświetlone : 242 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

Domena -> IP

Mam pytanie które nie do końca daje mi spać ;)
Chce kupić -> Synology DS209+ II
Pytanie : Czy mając domeny przykładowo 3 :
1.pl , 2.pl i 3.pl będzie istniała możliwość " podpięcia ich " w taki sposób ;?

Ip zewnętrzne niech będzie 000.000.000.000 ;)

Na dysku 3 foldery 1, 2, 3.

I teraz
1.pl -> ...
Czytaj więcej : Domena -> IP | Wyświetlone : 264 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

System plików...

Jak to jest z systemami plików;
FAT to wiem znam ograniczenia 4GB i nie satysfakjonuje mnie to.
NTFS co oznacza tylko do odczytu :?: czy będe mógł zassać torrentem plik większy niż 4GB na dysk z takim systemem plików i bez problemów skoiuje go na twardziela w blaszaku :?:
I zostaje system linuxowy EXT3 tu już nic ...
Czytaj więcej : System plików... | Wyświetlone : 1084 | Odpowiedzi : 21 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

dlaczego tak mało pamięci?

Witam,
jestem dopiero na etapie myślenia o zakupie dysku NAS (pewnie to będzie 109-tka), ale jedna rzecz zwróciła już moją uwagę. Dlaczego - jakby nie było w dobie tanich pamięci - urządzenia te są wyposażane tak skąpo w ten element (mam na myśli RAM)? Czy można ewentualnie samodzielnienie rozbudować pamięć i czy to ma sens? A jeśli nie, to dlaczego? Mam nadzieję, że tymi pytaniami się nie ośmieszam. :-) ...
Czytaj więcej : dlaczego tak mało pamięci? | Wyświetlone : 294 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

DS209

Witam,
jakoś nie mogę znaleźć na stronie, kiedy miała miejsce premiera urządzenia DS209, bo chciałem kupić ale sprzedawca napisał że tu cytat:
Wybral Pan dosyc stary model, ktory jest osiagalny jeszcze ale juz nieprodukowany. Cena nie wiecej jak 1100 zl.
.
Czytaj więcej : DS209 | Wyświetlone : 165 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

Jaki dysk do 209+II?

Witam, jestem w trakcie planowania zakupu 209+II. No i nie wiem jakie dyski dające największą wydajność sprawdzą się w tym urządzeniu. Ze względu na cenę będą to 2 dyski 1,5 TB w strippingu. Czy zwracać w ogóle uwagę na dyski energooszczędne?

Z góry dzięki, pozdrawiam
Czytaj więcej : Jaki dysk do 209+II? | Wyświetlone : 698 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

Porównanie DS-209 i DS-209+II

Mam zamiar zakupić któryś z tych modeli. Do tej pory uzywalem Ovislinka airlive, w zasadzie do 2 rzeczy - czyli dysk sieciowy, podstawowe i najwazniejsze, oraz uzywalem klienta bittorrenta. Widze że w Synology mam o wiele większe możliwości aplikacyjne. No i musze coś wybrać, cena oczywiście zachęca do 209tki, procesor w niej jest szybszy przynajmniej jesli chodzi o czestotliwosc, ma połowę pamięci ram. 209tka +2 ma inny procesor, w tabeli widać że ma jakiś floating ...
Czytaj więcej : Porównanie DS-209 i DS-209+II | Wyświetlone : 174 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Ogólne zapytania o produkty

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 19157 • Liczba wątków: 2939 • Liczba użytkowników: 1792