Teraz jest 22 maja 2012, o 15:19

Nowości Nowości dla Pomoc techniczna

Mapa strony Pomoc techniczna » Dział : Pomoc techniczna

Regulamin działu
Tworzenie wątków jest zablokowane - należy używać formularza.

tworzenie wolumenu

Serwer

Numer seryjny: 9CG6N01910
Model: DS209j
Firmware: inne 2,3
Zainstalowane paczki:

Z jakich usług korzystasz:

Inne

Używam: w firmie
Model dysku: WD10EARS-00Y5B1 ; ST3500320AS
System operacyjny: Windows

tworzenie wolumenu

Witam mój pierwszy post.
dziś otrzymałem 210j udało mi się zainstalować na min soft.
wykrywa mi dwa dyski.

1 1000gb
2 500gb

ale nie mogę utworzyć wolumenu . robię to w kreatorze wybieram RAID1 lub JBOD dalej . dalej widzę ze cala operacja uruchamia ...
Czytaj więcej : tworzenie wolumenu | Wyświetlone : 168 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania

prolem z DLNA: DS209+II + Panasonic serii V10E

Serwer

Numer seryjny: 9CGCN00986
Model: DS209+II
Firmware: inne DSM 2.2-0959

Inne

Używam: do celów prywatnych
Model dysku: 2 x Segate ST31500341AS

prolem z DLNA: DS209+II + Panasonic serii V10E

Z serwera Synology na DS209+II jestem w stanie odtwarzać tylko zdjęcia i filmy \"rodzinne\" nagrane w mpg (mp3 Panasonic \"programowo” nie odtwarza), przy innych filmach avi, divix, vmv wyskakuje napis \"plik nie ...
Czytaj więcej : prolem z DLNA: DS209+II + Panasonic serii V10E | Wyświetlone : 1619 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pytania

Ubuntu + drukarka na synku

Witam, tak jak w temacie. Umie może ktoś zrobić tak aby drukarka będąca na synku i działająca (sprawdzona na WixXP i WinVista) działała również z UBUNTU?
Czytaj więcej : Ubuntu + drukarka na synku | Wyświetlone : 260 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania

Przepustowość - wolno pobiera z RS

Serwer

Numer seryjny: 9CG8N01197
Model: DS109j
Firmware: inne DSM 2.2-0959, DS110j

Inne

Model dysku: HD502HI

Przepustowość - wolno pobiera z RS

Szanowni Państwo,

mój serwer Synology służy mi głównie do pobierania plików z Rapidshare,
niestety pliki pobierane przez serwer Synology idą znacznie wolniej niż pozwala na to łącze. Gdy pobieram pliki korzystając z Flashgeta na komputer w sieci uzyskuje maksymalna przepustowość ...
Czytaj więcej : Przepustowość - wolno pobiera z RS | Wyświetlone : 221 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania

problem z eksploracją Synology w otoczeniu sieciowym

Serwer

Numer seryjny: 9CG6N01123
Firmware: inne DSM 2.2-0959

Inne

Model dysku: caviar black 1TB

problem z eksploracją Synology w otoczeniu sieciowym

Synek DS210j podpięty jest do routera WiFi.
Po uruchomieniu serwera ustawiłem mu statyczne IP spoza zakresu DHCP oferowanego przez ruter WiFi.
W zakładce Dostępność plików>Win/Mac OS zahaczyłem opcję \"Włącz obsługę pliku Windows\", mogłem wtedy ustawić nazwę grupy taką samą, jak na ...
Czytaj więcej : problem z eksploracją Synology w otoczeniu sieciowym | Wyświetlone : 233 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania

Konfiguracja dostępu przez Internet

Serwer

Numer seryjny: 99F3N00791
Model: DS109
Firmware: DSM 2.2

Inne

Konfiguracja dostępu przez Internet

Mam DS-109 podłączone do routera D-Link 2740B. Wszystko to na łączu Neostrady 1Mbit. Chcę uzyskać dostęp do Filestation, Management itd. poprzez Internet. Przekierowałem port 5000 i 5001 na routerze. Używam DynDNS, ale nie wpisuje jego ustawień w Synka tylko w router - ma takową opcję. Jednakże ...
Czytaj więcej : Konfiguracja dostępu przez Internet | Wyświetlone : 219 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania

Karta dźwiękowa - X-Fi nie działa

Serwer

Numer seryjny: 9BF9N00309
Model: DS409

Inne

Karta dźwiękowa - X-Fi nie działa

Witam,
Próbuję podłączyć kartę X-Fi surround.
Niestety nie ma zamiaru zadziałać (podłączona do komputera - normalnie działa).
Czytaj więcej : Karta dźwiękowa - X-Fi nie działa | Wyświetlone : 421 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Pytania

Filmy - Nieobsługiwane dane

Witam
DS109j podłączone do Ps3, problem z tym, że PS3 widzi serwer, katalogi, ale wszystkie filmy to NIEOBSŁUGIWANE DANE, są to normalne filmy, dodam, że z innych serwerów pliki widoczne są bez problemu - o co może chodzić? Z góry dzięki za info...
Czytaj więcej : Filmy - Nieobsługiwane dane | Wyświetlone : 435 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania

problem z siecią 1000 Mb/s

mam serwer zyxela nsa210 z kartą sieciową 1000 Mb/s
router i dwa komputer tez są wyposazone w karty sieciowe 1000 Mb/s
jak przesyłam dane pomiedzy kompami to mam prędkość około 50-60 MB/s
a jak przesyłam dane pomiedzy kompem a serwerem plików to prędkośc jest tylko 12 MB/s
co trzeba zrobic zeby serewer szybciej przesyłal dane ?
Czytaj więcej : problem z siecią 1000 Mb/s | Wyświetlone : 384 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania

Awaria partycji systemowej

Serwer

Numer seryjny: 99G3N00642
Model: DS209+II

Inne

Awaria partycji systemowej

Mam dwa dyski kiedys odlaczylem jeden dysk nie wyjmujac go z zerwera poprostu nie korzystalem wiec chcialem go troche zaoszczedzic teraz a jak go podlaczylem pisze Awaria partycji systemowej dane z niego sa dostepne w serwerze tylko ten napis troche irytuje.
Czy da sie to jakos naprawic bez formatowania go i przenoszenia od nowa danych ?
Czytaj więcej : Awaria partycji systemowej | Wyświetlone : 374 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pytania

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 19156 • Liczba wątków: 2939 • Liczba użytkowników: 1792