Teraz jest 22 maja 2012, o 15:08

Nowości Nowości dla Ogólne zapytania o produkty

Mapa strony Ogólne zapytania o produkty » Dział : Ogólne zapytania o produkty

Masz jakieś pytanie odnośnie produktu Synology? Napisz tu!

Domena -> IP

Mam pytanie które nie do końca daje mi spać ;)
Chce kupić -> Synology DS209+ II
Pytanie : Czy mając domeny przykładowo 3 :
1.pl , 2.pl i 3.pl będzie istniała możliwość " podpięcia ich " w taki sposób ;?

Ip zewnętrzne niech będzie 000.000.000.000 ;)

Na dysku 3 foldery 1, 2, 3.

I teraz
1.pl -> ...
Czytaj więcej : Domena -> IP | Wyświetlone : 264 | Odpowiedzi : 7

System plików...

Jak to jest z systemami plików;
FAT to wiem znam ograniczenia 4GB i nie satysfakjonuje mnie to.
NTFS co oznacza tylko do odczytu :?: czy będe mógł zassać torrentem plik większy niż 4GB na dysk z takim systemem plików i bez problemów skoiuje go na twardziela w blaszaku :?:
I zostaje system linuxowy EXT3 tu już nic ...
Czytaj więcej : System plików... | Wyświetlone : 1084 | Odpowiedzi : 21

dlaczego tak mało pamięci?

Witam,
jestem dopiero na etapie myślenia o zakupie dysku NAS (pewnie to będzie 109-tka), ale jedna rzecz zwróciła już moją uwagę. Dlaczego - jakby nie było w dobie tanich pamięci - urządzenia te są wyposażane tak skąpo w ten element (mam na myśli RAM)? Czy można ewentualnie samodzielnienie rozbudować pamięć i czy to ma sens? A jeśli nie, to dlaczego? Mam nadzieję, że tymi pytaniami się nie ośmieszam. :-) ...
Czytaj więcej : dlaczego tak mało pamięci? | Wyświetlone : 294 | Odpowiedzi : 5

DS209

Witam,
jakoś nie mogę znaleźć na stronie, kiedy miała miejsce premiera urządzenia DS209, bo chciałem kupić ale sprzedawca napisał że tu cytat:
Wybral Pan dosyc stary model, ktory jest osiagalny jeszcze ale juz nieprodukowany. Cena nie wiecej jak 1100 zl.
.
Czytaj więcej : DS209 | Wyświetlone : 165 | Odpowiedzi : 4

Jaki dysk do 209+II?

Witam, jestem w trakcie planowania zakupu 209+II. No i nie wiem jakie dyski dające największą wydajność sprawdzą się w tym urządzeniu. Ze względu na cenę będą to 2 dyski 1,5 TB w strippingu. Czy zwracać w ogóle uwagę na dyski energooszczędne?

Z góry dzięki, pozdrawiam
Czytaj więcej : Jaki dysk do 209+II? | Wyświetlone : 698 | Odpowiedzi : 13

Porównanie DS-209 i DS-209+II

Mam zamiar zakupić któryś z tych modeli. Do tej pory uzywalem Ovislinka airlive, w zasadzie do 2 rzeczy - czyli dysk sieciowy, podstawowe i najwazniejsze, oraz uzywalem klienta bittorrenta. Widze że w Synology mam o wiele większe możliwości aplikacyjne. No i musze coś wybrać, cena oczywiście zachęca do 209tki, procesor w niej jest szybszy przynajmniej jesli chodzi o czestotliwosc, ma połowę pamięci ram. 209tka +2 ma inny procesor, w tabeli widać że ma jakiś floating ...
Czytaj więcej : Porównanie DS-209 i DS-209+II | Wyświetlone : 174 | Odpowiedzi : 2

Jaki UPS pod synology

Witam,

Czy swoje urządzenia podłączacie pod UPS? Jeśli tak, to pod jakie modele? O ile wzrasta zużycie energii?
Czytaj więcej : Jaki UPS pod synology | Wyświetlone : 256 | Odpowiedzi : 1

Upgrade software'owo - hardware'owy.. :] Upgrade software'owo - hardware'owy.. :]

Witam!
Mam pytanko... Dość nietypowe... Czy ktoś z Was próbował może wykonać coś takiego... Wyciągnąć dysk z Synka (na którym jest partycja systemowa i dane) i przełożyć go do drugiego urządzenia... dajmy na to wyższego modelu... Czy przy próbie instalacji nowego firmware'u na tym dysku... utracę dane z tego dysku...? :cry: I czy w ogóle da się to tak zrobić...? ...
Czytaj więcej : Upgrade software'owo - hardware'owy.. :] | Wyświetlone : 641 | Odpowiedzi : 17

Przed zakupem RS409

1. Ktoś już używał i może parę uwag napisać?
2. Przewidywana ilość userów: 120, jak z wydajnością?
3. Czy istnieje możliwość dołożenia pamięci, a jeśli tak to jak z gwarancją jeśli otworzę urządzenie?
4. Ile wynosi gwarancja i czy jest w systemie D2D
:)
Czytaj więcej : Przed zakupem RS409 | Wyświetlone : 407 | Odpowiedzi : 5

Zapytanie o DS409+...

Witam!
Mam pytanie odnośnie DS409+... Jak przedstawia się jego wydajność w sensie odczyt/zapis jeśli dyski nie będą w RAID...? Wszędzie jest mnóstwo informacji o transferach, ale gdy dyski są w RAID... Zamierzam zmienić z DS209... mam w nim dyski niezależne...i podoba mi się jego wydajność... :) Jak będzie w przypadku 409+...?

Pozdrawiam!
Czytaj więcej : Zapytanie o DS409+... | Wyświetlone : 157 | Odpowiedzi : 6

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 19155 • Liczba wątków: 2939 • Liczba użytkowników: 1792