Możliwość podglądu jednego z kanałów telewizji sat. / kablówki, nawet z niewielkim opóźnieniem – mam na myśli jeden z programów informacyjnych, co może się zawsze przydać! (oczywiście będąc poza domem – na przemian z monitoringiem kamery USB) Pozdrawiam wszystkich
Ostatnio edytowano 28 lip 2011, o 08:55 przez xxyahooxx, łącznie edytowano 3 razy
Dobry pomysł, jestem za . Tylko bym poszedł dalej i dał możliwość oglądania wszystkich kanałów jakie się ma. Wtedy można by mieć taki multi room - coś w stylu clone+ tylko że bez dodatkowych dekoderów przy odbiornikach. Dodatkowo jest to fajna opcja dla ludzi, którzy często są w podróży. Co do kamery to też fajna opcja, ale fajnie jakby chociaż telewizja była.
Są tunery, które wysyłają strumień po sieci LAN/WAN więc wątpię żeby to był problem duży, do oglądania tv wystarczy stałe ip lub dynamiczny dns. Nawet syno nie potrzebne, chyba tylko żeby łatwiej przełączać między tv a kamerą. Swoją drogą nie wiem czy nie udałoby się VLC jakoś do tego zaprząc. http://www.elgato.com/eyetv-app