konfiguracja ftp

Nie wiesz jak zainstalować dysk twardy? System nie chce się bootować? Inicjalizacja nie działa? Napisz tu!

Re: konfiguracja ftp

Postprzez genrin » 10 lis 2010, o 19:08

michau napisał(a):
genrin napisał(a):Czy ktoś pomoże mi skonfigurować ftp za lanem tak, żebym mógł np w biurze logować się na serwerek który stoi u mnie w domu, ponieważ na razie ftp działa tylko w lanie?

Musisz przekierować na routerze porty. Napisz jaki masz router to pomogę.

w tej chwili NETGEAR JWNR 2000, ale już w drodze jest TP-LINK TL-WR1043ND
jeżeli chodzi o porty to już próbowałem ale jeśli możesz to napisz jak poprawnie to zrobić bo może coś źle robiłem.

OK już mam TP-LINK TL-WR1043ND i tak jak wcześniej pisałem mam dostęp przez ftp w lanie natomiast z zewnątrz nie puszcza mam przekierowane porty tzn 21 konto ddns założone na no-ip i wklepane w routerze (w synku nie dawałem ddns bo to chyba bez sensu, ale próbowałem też z wpisanym na synku ddns i nic) dodatkowo rozmawiałem z adminem sieci i sam mi wszystko przekierowywał na moim routerze i nadal nic może coś nie tak robię???
genrin
Początkujący

Synology: DS110j
Firmware: DSM 3.0-1354
Dyski: 1TB Samsung HD103SJ
Pochodzenie: Jarosław
Internet: 1

Postprzez michau » 16 lis 2010, o 21:36

genrin napisał(a):OK już mam TP-LINK TL-WR1043ND i tak jak wcześniej pisałem mam dostęp przez ftp w lanie natomiast z zewnątrz nie puszcza mam przekierowane porty tzn 21 konto ddns założone na no-ip i wklepane w routerze (w synku nie dawałem ddns bo to chyba bez sensu, ale próbowałem też z wpisanym na synku ddns i nic) dodatkowo rozmawiałem z adminem sieci i sam mi wszystko przekierowywał na moim routerze i nadal nic może coś nie tak robię???

Jakie masz IP? Dynamiczne publiczne, stałe publiczne?
michau
Trochę Wie

Medale: 1
Syn (1)
Synology: Nie mam
Firmware: Nie mam
Dyski: Nie mam
Pochodzenie: Biała Podlaska
Internet: UPC 50Mb/5Mb
System Operacyjny: Windows 7 SP1 32bit
Router/Switch: D-Link DIR-655

Postprzez przemoll » 9 lut 2011, o 16:04

Witam wszystkich.

Od Tygodnia posiadam DS-111 i nie potrafię sobie poradzić, jest to mój pierwszy serwer i uczę się proszę o dokładne wytłumaczenie co i jak.

Mój ruter jest w podsieci i odblokowałem już porty, skonfigurowałem kondo w DDNS, śmiga w sieci lokalnej. Chce mięć dostęp przez www. Czy będzie ktoś tak miły i wyruzomiały i wytłumaczy mi, proszę o pomoć :D
przemoll
Początkujący

Synology: DS-111
Firmware: DSM-3.1-1553
Dyski: 2T
Pochodzenie: Polska
Internet: 8MB
System Operacyjny: WIN 7
Router/Switch: TP-link WR1043MD

Poprzednia strona

Powrót do Instalowanie, Bootowanie i Konfiguracja