Witam,
Co mam:
DS211j , komputer stacjonarnym, laptop, PS3, odtwarzacz multimedialny, 2x telewizor (Samsung i Toshiba) z wejściem Ethernet.
Co chcę osiągnąć:
DS211j - dostępny dla wszystkich w/wymienionych urządzeń (filmy, muzyka, dane etc. zależnie od zapotrzebowań urządzenia)
wszystko sobie dokładnie przygotowałem. Ponieważ robiłem generalny remont mieszkania (instalacje, podłogi, ściany - wszystko) poprowadziłem sobie wszędzie, gdzie planowane będzie umiejscowienie jednego z wymienionych urządzeń, przewód RJ45. Wszystko w ścianach zakończone gniazdkami. Cała sieć na kablach Fibrain UTP cat. 6, podobnie jak osprzęt.
Teraz pojawia się moje pytanie:
pomimo dokładnego rozplanowania ułożenia kabli (skrętka) nie uniknąłem kilku błędów w rodzaju - gniazdko mogło być w innym miejscu i/lub można było poprowadzić trzy a nie dwa przewody. Bądź co bądź kuć ponownie świeżych ścian chcę uniknąć, więc pozostaje mi tylko jedno wyjście - zakup Switch'a i nowego Routera. No i właśnie tutaj mam spory problem, gdyż wybór jest ogromny. Opinii mnóstwo (również na tym forum) jednak w myśl, że nadmiar informacji to dezinformacja proszę o pomoc w wyborze.
Pozdrawiam

Nowości