W jaki sposób zrobić kopię zapasową danych znajdujących się na serwerze synology?
Dotychczas miałem pulpity i dokumenty przekierowane na serwer domenowy. A że firma się rozrasta i chciałbym uniknąć problemów już teraz szukam dobrego rozwiązania. Póki co decyduje się na nowy model RS812+ który swoją premierę ma mieć ok połowy lutego.
Na chwilę obecną robię testy bym nie został z ręką w nocniku a póki testuję to wychodzi mi wielka krzaczków.
Ok mam 50GB przekieorwanych danych na serwerze synology (aktualnie na czas testu DS211j mój prywatny)
Synek jest podłączony do domeny, użytkownicy mają dostęp bezproblemowy do niego. Ale jak utworzyć kopię zapasową tych 50GB?
OK cobian pierwsze co to jego zagoniłem do tego zadania. Ustawiłem mu ścieżkę źródłową na "\\nas\users\" odpalam i dupa. Twierdzi że źródło nie istnieje. Mapowanie zasobu daje dokładnie ten sam efekt. Z komputera gdzie cobian jest odpalony mam pełne prawa do danego zasobu ale co z tego jak nie działa. Ciort wie dlaczego.
Czy jest może tu ktoś kto wykonuje kopię zapasową z synka na inny serwer fizyczny ale nie NAS?
Sprawdzę jeszcze kilka innych darmowych programów dla film które działają jak cobian. Może to cobi nie daje sobie rady.
Cobian ma wiele przydatnych funkcji:
-szyfrowanie,
- format 7zip,
- hasła na cobie
- automatyczna kontrola historii kopii
- działa jako usługa

Nowości