200j wspólpraca z blu ray SAMSUNG BD-c6600- filmy mkv

Masz pytania na temat współdzielenia plików w różnych systemach operacyjnych? Napisz tu!

200j wspólpraca z blu ray SAMSUNG BD-c6600- filmy mkv

Postprzez Gustav » 15 sie 2010, o 18:57

Witam
Natknąłem się na kolejny problem z zakresie współpracy 210j a blu ray samsung c6600.
Chodzi o filmy HD w formacie mkv. Samsung odtwarza je idealnie z 210j ale nie podtacza napisów txt. Sprawdziłem na tych samych plikach (.mkv i .txt) jak działa samsung z PC (dzięki oprogramowaniu "samsung PC share mamager" w łatwy sposób można zobaczyć wybrane zasoby z PC jako dysk sieciowy ;-) ). No i okazało się ze z PC napisy automatycznie podczytują się do filmu i jest OK.
Czy wie ktoś w czym możne tkwić problem?

Pozdrowienia dla wszystkich którzy testują możliwości dysków sieciowych z odtwarzaczami multimedialnymi :-)

Gustav
Gustav
Początkujący

Synology: 201j
Firmware: 2.3-1167
Dyski: Nie mam
Pochodzenie: Elblag
Internet: tak

Re: 200j wspólpraca z blu ray SAMSUNG BD-c6600- filmy mkv

Postprzez eject » 16 sie 2010, o 08:08

przez DLNA synology obsługuje tylko napisy w formacie SRT (oraz txt ale w postaci numerów klatek a nie czasu wyświetlania),
proponuje ten skrypt-pobierania-adki-napisow-konwercja-srt-t897.html topic
eject
Stały Bywalec

Medale: 2
Syn (2)
Synology: DS109+
Firmware: DSM 4.0-2198
Dyski: WD15EARS
Pochodzenie: Bydgoszcz
Internet: UPC 25mb
System Operacyjny: Vista 32bit, 7 64bit, Linux,
Router/Switch: TP-LINK: TL-WR1043ND + DD-WRT v24

Re: 200j wspólpraca z blu ray SAMSUNG BD-c6600- filmy mkv

Postprzez Gustav » 16 sie 2010, o 20:28

eject napisał(a):przez DLNA synology obsługuje tylko napisy w formacie SRT (oraz txt ale w postaci numerów klatek a nie czasu wyświetlania),
proponuje ten skrypt-pobierania-adki-napisow-konwercja-srt-t897.html

Dzięki za podpowiedz, wiedząc że napisy czyta w formacie STR to 100% sukcesu. :-)
Z tymi skryptami to nie wiem jak to zrobić, nie wiem gdzie i jak te skryptu uruchamiać (jestem laikiem - programowałem ostatnio 20 lat temu w turbo paskal ;-) .
Ale wiem gdzie i jak poszukać oprogramowania które pozwoli przekonwertować napisy. Dobrze zadziałał subtitletoolen. po konwersji do STR napisy działają bezbłędnie !

Jeszcze raz dzięki za wyjaśnienie

Gustav
Gustav
Początkujący

Synology: 201j
Firmware: 2.3-1167
Dyski: Nie mam
Pochodzenie: Elblag
Internet: tak

Powrót do Udostępnianie Plików: Windows, Mac OSX, Linux